Italien midt i Ringsted

pasta italiensk ingredienser

Ferie er altid dejligt. Om man foretrækker at ligge ved poolen på et all-inclusive hotel og koble fuldstændig fra, drøne ned af pisterne i sneklædte alper, eller sætte sejl på båden og drive rundt i de indre danske farvande er der en række ting der gør ferie helt særligt. Det drejer sig om den ukuelige frihed, der er ved ikke at skulle op og på arbejde og kunne gøre præcis hvad man har lyst til. Et andet aspekt er mentaliteten. Man glæder sig altid til ferie og går og planlægger hvad der skal ske – eller hvad der ikke skal ske. Går og glæder sig til tid, fordybelse og nærvær med dem man holder af.

Et element jeg holder umanerligt meget af er mad på ferie. Min familie og jeg har rejst utallige gange i Italien og jeg elsker støvlelandet mod syd og især det italienske køkken. Et køkken der faktisk mest baserer sig på enkle råvarer uden lang forædlingsproces, enkel produktion og mangeårige traditioner herom. Det er desværre ikke altid muligt at tage på ferie, både af økonomiske og tidsmæssige årsager. Det ville være rart bare at kunne hoppe på et fly i tide og utide og flyve til en af provinserne Asti, Trentino eller Bergamo og kaste sig over det Italienske køkken.

pasta italiensk ingredienser

Som at være i støvlelandet

Der findes dog alternativer. La Rustica i Ringsted er en fantastisk italiensk restaurant. Prøv selv La Rustica her: https://www.la-rustica.dk/. Det er mit helle, når jeg trænger til et skud italiensk varme på en lunefuld dansk sommerdag hvor regnen står ned i stride strømme. Det er skønt at La Rustica i Ringsted findes. De har det hele. Om jeg bare vil have en pause med en kop friskbrygget kaffe og læse avisen i ro og mag eller jeg har inviteret familien ud og spise, står de klar til at give og den bedste oplevelse og god betjening.

På La Rustica i Ringsted er det helt fantastisk at nyde en brunch eller frokost på deres store udendørs terrasse. Jeg har spist frokost på terrassen, 2 gange denne sommer og nydt solen og varmen og selvfølgelig deres dejlige italienske frokostretter. Den første gang fik jeg klassisk italiensk: Pizza! Og anden gang fik jeg deres lækre italienske frokosttallerken.

Lokalerne er flot indrettede og det er svært ikke at lade tankerne flyve til varmere himmelstrøg og drømme om ferier i sydtiröl. Atmosfæren er gennemført og retterne på menukortet står på italiensk hvilket giver en fornemmelse af rigtigt at være i Italien og på ferie. Der står selvfølgelig en forklaring af retten lige nedenunder på dansk, så man får en forklaring på hvad man bestiller

 

Spis eller take away

La Rustica i Ringsted er både café og restaurant. Der er et bredt udvalg af a la cart retter som alle både kan spises i restauranten og tages med hjem. Det er ligegyldigt om du bestiller en eller 15 portioner, de står klar til at modtage din bestilling og laver maden hurtigt uden at gå på kompromis med kvaliteten.