Vinterhygge på terrassen

Når det bliver vinter, har man ikke ret meget lyst til at være udenfor. De fleste dage er grå og kedelige, det regner ofte – eller stormer ligefrem, og det er efterhånden længe siden, vi har haft en hvid jul. Det lyder deprimerende, men her kommer et middel mod vinterdepressioner. Vi bruger det meste af vores tid indenfor og tænder så mange stearinlys som muligt, men uden for havedøren er der en helt tom terrasse, nu hvor havemøblerne er blevet rykket ind. Vil du undgå at kigge ud på en trist terrasse i de få lyse dagtimer, der er? Så brug noget af indendørshyggen på at lave terrassen fin og frisk.

 

Vinterplanter at dyrke

En udfordrende ting ved vinteren er helt klart dens mangel på farver. Træerne er nøgne og græsset ser dødt ud. Derfor er det en rigtig god ide at plante nogle planter, der kan holde sig grønne vinteren over, i krukker. Når vinteren så er ovre, kan du flytte planterne ud i haven – medmindre vinteren har været for barsk selvfølgelig. Nogle eksempler på planter der holder sig grønne vinteren over, er blød ene (Chamaecyparis pisifera ’Squarrosa’), japansk kristtorn (Ilex crenata’Stokes’) og alunrod (Heuchera). Man kan også vælge at fylde sine krukker med røde planter, hvilket kan give en glød til terrassen. Det kan fx være en japansk skimmia (Skimmia japonica ’Rubella), en hvid kornel (Cornus alba ’Midwinter Fire’) eller en akseldruelyng (Leucóthoë walteri ’Zeblid’).

 

For at holde mørket væk er det også en god idé at sørge for, at der er lys på terrassen. Det gøres selvfølgelig allerbedst med en masse lyskæder, som vikles rundt omkring træerne i haven, eller måske endda rundt i krukkerne. Du kan også lave andre dekorationer med havens bedste fund – kogler, kastanjer og grene, eller hænge lanterner op på terrassen.

 

Gør dine dekorationer sikre mod de danske vejrforhold

Som bekendt er det danske vejr om vinteren oftest meget barskt. De stærke vinde, vi oplever, kan vælte alskens ting, og af den grund er det en god idé at sikre dine dekorationer og krukker mod de danske vejrforhold. Placér derfor en sten eller noget sand i bunden af krukkerne. Kogler, grene, kastanjer og lanterner er sikrest, hvis de bliver limede fast med en limpistol. Ellers er det også en god ide at bruge dekorationsler. På den måde flyver alle dine fine vinterinstallationer ikke væk fra terrassen til trods for det danske, triste vejr.